Играчки за едногодишни деца за развитие на моторни умения

Развитието на моторните умения е много важно за формирането на речта, правилната и сръчна работа на пръстите и по-късно ще бъде полезна за детето за успешно преподаване на писането. Ето защо, от ранна възраст децата трябва да играят с играчки, които включват работа с пръсти.

За развитието на големи и фини моторни умения ще отговарят на игрите със „серпентини“ – мъниста върху твърди жици, сортировач, лайнери, магнити, играчки с дантели и велкро. Преместването на мъниста, поставяйки фигурите в съответните отвори, децата обучават моторните умения на пръстите си. Разработва моторни умения и ви учи как да свързвате обекти с размерите на игра с матришоки, пирамиди, кубчета. Влакне пръсти и развива моторни умения с пластилин, тест за моделиране, кинетичен пясък.

За развитието на моторни умения и тактилни усещания меките играчки, изработени от различни материали в структурата, са добре пригодени. Тези играчки често имат различни дантели, за които можете да вземете и да се опитате да вратовръзка. Доброто велкро, което отлично тренира фини двигателни умения; бутони, които можете да опитате да закрепите и просто къси панделки и други подробности, които можете просто да ноктите.