Как да разберем типовете цветове

Ако разбирате спектралното цветно колело, тогава основните цветове на вашия гардероб винаги ще бъдат комбинирани един с друг. Въпреки това, възможността за грешки все още е налице, ако дрехите не отговарят на вашия тен. Цветът на кожата, косата и дори очите са важни при избора на нюанси.

При избора на дрехи, подходящи за вашия цвят, наситеността и яркостта на цвета са от решаващо значение, защото те определят допустимия контраст в гардероба. Всъщност, всеки цвят отговаря на всеки вид външен вид – всичко е за нюанси.

Има няколко теории tsvetotip дефиниция, най-популярният от тях е теорията на сезоните, които са разделени на видове вид: зима tsvetotip, tsvetotip летни, пролет и есен се tsvetotip.

На теорията на сезоните има морска информация в интернет, така че ще говорим за друга популярна теория за определението за цвят в западните експерти.

Комбинацията от цветове в функция „висок контраст“ са ярки противоположни цветове – например, хората с бледа кожа и тъмна цвят на косата е стандартен пример за такъв вид. В този случай ярките очи, като правило, увеличават естествения „контраст“.

защото тези хора по природа имат контраст на външен вид, има смисъл да продължат да търсят контраст в дрехите: например, тъмни костюми със светли ризи и ясни връзки. Допълнителна цвят спектрален диапазон ще осигури най-голям контраст и цвят триада може да е добър вариант при избора на комбинация от базата „костюм, риза-вратовръзка“.

При мъжете с „нисък контраст“, напротив, цветът на косата е подобен на цвета на лицето (липсата на коса също значително намалява контраста на външния вид). Много контрастиращи дрехи могат да потискат хора с „нисък контраст“, които са по-сходни цветове или дори различни нюанси от същия цвят.