Проверявайте уплътнението е

Преди да се научите как да инсталирате нова гарнитура, важно е да се разбере как да проверите дали уплътнението на главата е действително изгарят. Въпреки, че уплътнението е обикновено изработени от желязо или стомана, за да издържат на високи температури на двигателя, може да изгори поради фабрични дефекти, износване или прекомерно високи температури.
В най-тежките случаи, изгарянето на уплътнението може да виси на целия двигател за лек автомобил, поради което трябва да се смени в своята цялост; също поради тази причина, редовна проверка на състоянието на уплътнението може да се избегне много силен икономически щети.

Симптомите на изгори уплътнение могат да бъдат различни, но основна е определено ненормално повишаване на температурата на водата. В този случай, отвори капака и да се провери, че няма капки масло.
Ако те са налице, в действителност, това е вероятно да са били причинени от прекомерен натиск, причинен от повреден печат. Въпреки присъствието на масло в резервоара за разширяване на вода е недвусмислен знак на изгорялата уплътнение. Обратната контрол също е валиден, ако има маслени следи от вода, е тревожен знак, както и когато автомобилът изразходва твърде много масло на двигателя.