Как да започнете лаптоп избори?

Преди да подреди чрез десетки тетрадки ви съветват да разберете точно с желаните характеристики за бъдещето си „приятел“. Когато аз избрах лаптоп, моя грешка беше, че аз не знам какво искам. В резултат на това, когато беше прегледан няколко десетки модели, все още има някои желания „чип“ и всичко трябваше да се разгледа отново. Съветвам ви веднага да създадете потребител на документи на Excel, която ще направи модел лаптоп и сложи отметка на какви параметри тя е подходяща. Просто реши какво е най-добре за вас: лаптоп, таблет или нетбук.

Например, аз взех Lenovo V580 лаптоп на стойност около 22000 рубли, макар че къщата може да отнеме modelku и по-евтино. Обикновено можете да вземете у дома като обикновен лаптоп и една игра с много „интересно“ цена. В обхвата на тази статия, ние гледаме на обикновените лаптопи. Nachinaёm „разбор“

Така че, погледнете какво е характерно Yandex.Market ни показва:

Изберете процесора и паметта за преносим

Веднага поразен от дългия списък от неизвестни номера bukaff. Това са основните характеристики, които веднага да какъв тип „плодове“ пред нас си представят, и да реши дали е необходимо да се търси по-нататък. И тогава там е препис от тези параметри. Е, нека да видим.

Първото нещо – този тип. Ясно е, че е лаптоп или нетбук. Не ви съветвам да се обърне внимание на нетбуци, освен че имате нужда от малък, компактен компютър за продължителна употреба с тях. На малкия екран нетбуци (с диагонал от около 10 „(един инч = 2.54sm), без DVD устройство и технически скромни съкращения. И като цяло, нетбуци, това е застрашен вид, който е активно, прогонени от плочите. Сравнете с размерите на лаптоп и нетбук

Сравнете с размерите на лаптоп и нетбук операционна система инсталирана

Моля, кликнете върху специалното внимание, тъй като това зависи от цената и главоболието ви в бъдеще. Лаптопи идват с операционни системи Windows, Linux или DOS. Въпреки това, все още има „MacBook“, т.е. лаптопи от Apple с операционна система Mac OS, но аз не се вземат под внимание, заради високите им цени.

За да се спаси, изберете устройството, с безплатния Linux операционна система или DOS. Съществуването на тези операционни системи, не означава, че е необходимо да се работи с тях. Това е „номиналната“ система, която няма да се получи в действителност. Трябва да инсталирате Windows на лаптоп или да наемете специалист. Нищо сложно, за да инсталирате Windows не е, и това може да се види, като прочетете моята безплатно видео курс „Как да инсталираме Windows 7“.

Но ако ценното си време и нямате нищо против допълнително $ 50, а след това да вземе модела с инсталиран Windows 07/08/10 операционна система. Но имайте предвид, че когато има нова версия на Windows, тя все още ще трябва да се настрои ръчно. Когато става въпрос за избор между Windows 7 и Windows 08/10 Бих казал, че голяма част от разликата там. Седем и осем са в момента по-нормално OS, но на десетата версия на Quick Step все по-популярни, Vol. H. „Какво ще бъде, няма да мине.“ Windows 10/08 заточени от таблет със сензорен екран, както и много не ми харесва, но това скоро ще се свикне с тях) бърз процесор – сърцето лаптоп

Давай напред и да погледнем към процесора. Логично е да се разгледа на лаптопа на съвременни Intel или AMD процесори. Това е стратегическа точка: Intel процесор по-бърз от AMD, но AMD процесори са по-мощни интегрирани графики. Според това, дали е лаптоп без дискретна графична карта (виж по-долу), и аз никога няма да се карам играчка, това е най-добре да изберете AMD, но за комфортна работа по-добре от Intel, защото те искат да работят в офис приложения и интернет. Начало няма смисъл да се види, би било достатъчно за две ядра. Пфу, надявам се, ясно палубата!

Съвременните Intel процесори за лаптопи са бюджет (Celeron B820, B830, B840), среден (Pentium B960, B970, B980) и мощна (Intel Core i3, Core i5, Core i7). Модели на серия се различават само по тактова честота, тъй като те работят. Например, Pentium B960 – с тактова честота 2.2GHz и B980 – 2.4 GHz (разликата е едва забележим в работата). По-голямата втори кеша (L2) и трети (L3) слоеве, толкова по-добре. Но това е привлечен и modelka не се променя по време на една единствена серия, включително и само погледнете кода на процесор.

Intel Celeron процесори, Pentium и ядро

За спокойна работа у дома, можете да изберете лаптоп с Intel Celeron процесор Pentium или по-добре. Тяхното изпълнение ще бъде достатъчно за повечето ежедневни задачи. Но за по-комфортна работна платформа може да бъде взето с процесори Core i3 или i5. Core i7 процесори по-мощни, но са много по-скъпи.