Осезание съставки могат да направят мазна кожа и по-лоши Ръкавиците

Мазна, пробив склонна към акне е особено податлива на въздействието на сенсибилизиращи съставки. Когато проблемни съставки (виж списъка по-долу) се задълбочават повърхността на кожата, верижна реакция може да се случи, което прави по-лошо мазна кожа, евентуално задействане на повече пробиви.

Не е лечение на мазна, пробив склонна към акне леко е практически гаранция за влошава нещата. Всичко, което наистина искам, е да се ограничи излишното омазняване и контрол на пробиви и запушени пори, но неподходящи продукти могат да правят това невъзможно.

Алкохолът (денатуриран или SD) винаги е един от най-нарушители, които виждаме в много козметични продукти, но следващия по ред е аромат. Изненадващо, аромат може да бъде сенсибилизиране дали е естествен или синтетичен. Етерични масла винаги получават пропуск при бъдеш полезен за кожата, но изследването показва, че не е така. Алкохолът и аромат без са първите стъпки към доброто обслужване на всички видове-специално на кожата мазна или склонна-нужни.